BuurtWhatsApp

Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Door het melden van verdachte situaties via de app kunnen buurtbewoners elkaar waarschuwen en de politie inlichten, die dan tot eventuele actie kan overgaan.
De meeste wijken in Middelburg hebben een dergelijke groep: Mortiere, Griffioen, Nieuw-Middelburg, Veerse Poort en Klarenbeek. Vaak is de BuurtWhapsApp beperkt tot enkele straten in de wijk.
U kunt gemakkelijk zelf een BuurtWhatsApp aanmaken. Kijk voor algemene informatie hier. En meld uw BuurtWhatsApp aan bij wabp, zodat hij op deze kaart is te vinden.

Buurtbewoners gebruiken de SAAR-methode
– S = Signaleer
– A = Alarmeer 112
– A = App om uw waarneming bekend te maken aan anderen. (alleen actuele meldingen)
– R = Reageer, door bijvoorbeeld naar buiten te gaan en contact te maken met de persoon.

De bedoeling is het verstoren van de plannen van de verdachte persoon (“zaak stuk te maken”). Doe dit alleen als dit veilig kan zonder risico’s, maak bijvoorbeeld een praatje met de persoon.

Overigens is in Klarenbeek 2 sinds 2008 een buurtwacht actief. Bewoners doen 's avonds een rondje door de wijk. Contactpersoon: Frans Knol, 06-53949706.

U kunt zich aanmelden voor de BuurtWhatsApp door een mail te sturen met uw naam, adres en telefoonnummer naar één van de volgende beheerders:

BuurtWhatsApp Klarenbeek, Louis Reijnhoudt, Johannes Postkwartier 88, 06-18225874,buurtwhatsappklarenbeek@gmail.com
BuurtWhatsApp Veersepoort 'Steenloperstraat', Alex de Bakker, Steenloperstraat 3, 0118-640915 zakelijk, 06-21594800 privé, adbakker@hotmail.com
BuurtWhatsApp Veersepoort ‘Zilvereend’, Zilvermeeuwstraat en Bergeendstraat, Henk Nieboer, Zilvermeeuwstraat 10, 4332 DG Middelburg, 06-13225436, hnieboer@zeelandnet.nl

Klik hiernaast op de categorie 'veiligheid' om meer berichten te lezen over dit onderwerp.

 

No Comments Yet.

Leave a comment