Buurtbus start

Op dinsdag 23 februari 2021 rijdt de eerste buurtbus Connexxion 569 de route van de vroegere servicebus. Zes vrijwilligers zullen op dinsdag en donderdag achter het stuur plaats nemen.

Tot die dag blijft taxi De Vlieger de route rijden. Eind 2019 besloot de gemeente om in 2020 te stoppen met de servicebus, omdat de kosten te hoog waren. De ouderenbonden KBO en PCOB ondervroegen de reizigers. Op dinsdag en donderdag werd het meest gebruik gemaakt van de bus. De gemeente werd bereid gevonden om op deze dagen een taxibus in te zetten. En om onderzoek te doen naar een buurtbus.

De Buurtbusvereniging Walcheren heeft al drie buurtbussen rijden op het eiland. De vrijwillige chauffeurs tonen een enorme inzet door de roosters steeds gevuld te houden. Voor de planning is dat ook niet gemakkelijk. Het is voor Middelburg heel prettig dat deze vereniging bereid is om ook de verantwoordelijkheid te dragen voor lijn 569.

Het is wel nodig dat er extra chauffeurs komen, want eigenlijk zijn er al twee te weinig. Een gewoon rijbewijs volstaat. En je krijgt extra instructie aangeboden. Het helpt al wanneer je een deel van het jaar beschikbaar wilt zijn.

De bus heeft een lage instap en een goed ventilatiesysteem. Passagiers dragen natuurlijk wel een mondkapje en houden afstand.

No Comments Yet.

Leave a comment